Over Celieplant

Home  >>  Over Celieplant

John Celie, zoon van een kweker en de huidige directeur, richtte in 1994 Celieplant op. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een vooraanstaande toeleverancier van tuin- en kamerplanten. Celieplant levert maatwerk aan grote retailers in Europa. Naast een breed assortiment, een goede prijs-kwaliteitverhouding en een feilloze logistiek, is innovatie een belangrijk aspect. In samenwerking met leveranciers ontwikkelt Celieplant zelf nieuwe concepten om planten in een aantrekkelijk en trendy jasje te steken.

Duurzaamheid

Met de ingebruikname in 2014 van het nieuwe en duurzaam gebouwde bedrijfspand op Green Park Aalsmeer werd een grote sprong naar duurzaam ondernemen gemaakt. Een sprong ver vooruit, want Celieplant is absoluut koploper op het gebied van een groene bedrijfsvoering. Door vooruitstrevend te zijn wil Celieplant andere bedrijven inspireren om ook te kiezen voor een ecologische manier van werken. In 2018 werd een tweede pand geopend dat met 12.130 vierkante meter nog iets groter is dan het eerste. In dit tweede bedrijfsgebouw worden uitsluitend ecologisch geteelde producten verwerkt.

De naast Royal FloraHolland gelegen panden zijn gebouwd van recyclebaar beton en er wordt klimaatneutraal gewerkt. Al het afval wordt gescheiden en waar mogelijk hergebruikt. De 2.000 zonnepanelen op het dak voorzien in vrijwel de gehele energiebehoefte. Afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt, net als opgevangen regenwater. Het gebruik van fietsen en elektrische auto’s voor woon-werkverkeer wordt sterk gestimuleerd.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Naast duurzaamheid staat maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog op de agenda bij Celieplant. Dit komt niet alleen tot uiting in goede arbeidsomstandigheden, waaronder het sporten onder begeleiding bij een personal trainer. Maar het bedrijf is ook actief met sponsoring en steunt meerdere initiatieven. Een drietal goede doelen is erg belangrijk voor Celieplant: de Stichting Veilig Onderwijs die ernaar streeft het pesten op school te verminderen, de Ronald Moerings Foundation die geld inzamelt voor kankeronderzoek bij het Antoni van Leeuwenhoek en Stichting Ons Tweede Thuis in Aalsmeer, die mensen met een verstandelijke beperking ondersteunt.

 

Celieplant