Plant van de maand: orchidee

Home  >>  Plant van de maand: orchidee

Plant van de maand: orchidee

14 november 2016, 15:44

Met twintigduizend soorten orchideeën is dit een van de grootste plantenfamilies op aarde. Wist u dat er orchideeën zijn die in regenwouden hoog in de bomen groeien? Deze soort wordt ook wel epifyt genoemd. Maar ook in uw huiskamer komt deze klassieke plant tot zijn recht doordat hij bij iedere stijl past. Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van deze planten is het aan te raden om de volgende aanwijzingen te volgen:

  • Zorg ervoor dat het water in de schone vaas op kamertemperatuur is voordat u de bloemen erin zet. Vergeet hierbij ook niet om het water regelmatig bij te vullen.
  • Snijbloemenvoeding zorgt met name voor een geharde celwand, waardoor de bloem minder snel vocht verliest en langer sterk blijft.
  • Uiteraard is het ook bij de orchidee belangrijk om de bloemstelen schuin af te snijden of knippen zodat de bloem voldoende water op kan nemen.
  • Orchideeën zijn gevoelige bloemen en mogen niet op de tocht, bij de verwarming of in de volle zon staan. Het ethyleengas uit fruit zal de orchideeën sneller doen verouderen. De orchidee laten staan in de buurt van een fruitschaal is dus ook sterk af te raden.

 

Comments are closed.
Celieplant