Plant van de maand: Ficus Benjamina

Home  >>  Plant van de maand: Ficus Benjamina

Plant van de maand: Ficus Benjamina

13 januari 2017, 11:24

Dankzij zijn prachtige blad en mooie bouw is het niet zo gek dat de Ficus Benjamina zich een van de populairste woonplanten mag noemen. Deze plant behoort tot dezelfde familie als de vijg, rubberboom en hoppant. De 3 tot 13 centimeter lange, ovale bladeren zijn met haar toegespitste bladpunten kenmerkend aan de plant. Ficus is het hele jaar door groen en heeft een sterk luchtzuiverend effect, wat vaak doorslaggevend is voor de consument.

Er zijn een paar dingen waar u op moet letten voordat u Ficus Benjamina aanschaft. Let als eerst op een gezonde, groene bladkleur en de goede vorm. Ook is het belangrijk dat de plant vrij is van ziekten en plagen. Let vooral op wol-, dop-, en schildluis. Voor een makkelijkere verzorging, kiest u voor een dik, leerachtig blad. Deze bladeren zijn minder gevoelig voor een lange luchtvochtigheid.
De plant heeft veel licht nodig om de gezonde kleur te behouden. Felle directe zon kan echter beter worden vermeden, voornamelijk in de zomermaanden. Ficus Benjamina heeft niet heel veel water nodig; alleen de kluit mag nooit volledig uitdrogen.

Blad dat toch is verkleurd, kan weg worden getrokken. Tijdens het snoeien van de plant kan er wit melksap vrijkomen. Dit sap is niet giftig maar kan wel plakken aan je handen. Handen wassen is dus wel aan te raden!

Comments are closed.
Celieplant