Plant van de maand: azalea

Home  >>  Plant van de maand: azalea

Plant van de maand: azalea

1 december 2016, 12:45

Een zeer geliefde, gevarieerde en veelzijdige bloeiende kamerplant. De Azalea. Deze prachtige plant kent een groot verspreidingsgebied in Azië. De originele ‘oer’versie van de woonplant is de Idische Azalea. Deze is afkomstig uit de Chinese provincies Sichuan, Yunnan, Hubei en Guangdong. De plaatselijke bevolking gebruikt de plant als brandhout. Eeuwig zonde! Tegenwoordig kunnen wij er gelukkig volop van genieten doordat wij hem ook in Nederland en België kweken. Het bloeien van de plant begint al in het voorjaar en heeft een fijne piek rond de feestdagen.  Extra gezellig dus!
Een paar tips om zo lang mogelijk te kunnen genieten van deze kamerplant:

  • De plant heeft ontzettend veel water nodig. Het is dus belangrijk om de plant regelmatig ruim water te geven. Het is zelfs aan te raden om de potkluit in een emmer water te dompelen, zodat de kluit volledig verzadigd is.
  • Azalea bloeit het mooist op een koele, lichte plek.
  • Om de bloei te stimuleren is het aan te raden om eens per twee weken plantenvoeding te geven aan de Azalea.
  • Het is zelfs mogelijk om de plant op een gegeven moment in de tuin te zetten! Zorg voor een schaduwrijke, zure vochthoudende grond. In de winter zit deze plant het liefst beschut in een kas of schuur.
  • Mochten de knoppen nog niet zijn uitgekomen is het belangrijk om deze regelmatig te besproeien. Zodra de knoppen uitkomen is dit niet meer nodig.
Comments are closed.
Celieplant