Groenland bv breidt uit op Green Park Aalsmeer

Home  >>  Groenland bv breidt uit op Green Park Aalsmeer

Groenland bv breidt uit op Green Park Aalsmeer

10 oktober 2017, 11:27

Groenland bv breidt uit en ontwikkelt naast het huidige bedrijfsgebouw van Celieplant en Bouquetnet aan de Japanlaan op Green Park Aalsmeer haar nieuwe bedrijfspand. Op 3 oktober was de feestelijke start van de bouwwerkzaamheden. Op een kavel van 23.800 m2 zal een gebouw van 12.130 m2 gebouwd worden.

 Groenland: het lef om groen te groeien!

Met deze slogan wil Groenland bv – Holdingmaatschappij van o.a. Celieplant, Bouquetnet, Bloominess en Greenchain– een statement maken voor de toekomst. Groenland bv faciliteert diverse ondersteunende diensten voor haar bedrijven om efficiency en optimalisatie te genereren. Maar ook de huisvesting wordt door de holding gefaciliteerd. In 2014 werd het huidige pand aan de Japanlaan 15 in Aalsmeer opgeleverd en in gebruik genomen door Celieplant en Bouquetnet. Met name de duurzame manier van bouwen en toepassingen zoals zonnepanelen, waterrecycling en -zuivering getuigen van ‘lef’ en vooruitstrevendheid. Zo handelen ze hier niet alleen in ‘groen’ maar ontwikkelen en denken ze ook in groen.

Groenland 2.0

Om alle bedrijven van Groenland bv te huisvesten op basis van de grondgedachte duurzaam ondernemen is bouwbedrijf Hercuton naast het huidige pand begonnen met de bouw van een nieuwe bedrijfshal. De 12.130 m2metende bedrijfshal wordt uiteraard minimaal op dezelfde wijze gebouwd als de vorige. Wederom wordt er gebruik gemaakt van een prefab betonnen constructie die past bij een duurzame manier van bouwen. De oplevering staat gepland in het voorjaar van 2018 waarna er een interne verhuizing zal plaatsvinden. Celieplant en Bouquetnetverplaatsen hun activiteiten naar het nieuwe pand en Bloominess, nu nog gevestigd in Kudelstaart, zal haar intrek nemen in het huidige pand.

Zijn er toch nog verschillen?

Hoewel het pand op dezelfde manier wordt ontwikkeld als het huidige zijn er toch nog enkele verschillen. Uiteraard zijn er na drie jaar gebruik en ervaring van het huidige onderkomen altijd zaken die beter kunnen, met name op het gebied van recycling en hergebruik van materialen worden er enkele nieuwe voorzieningen getroffen. Tevens wordt er in het nieuwe gebouw alleen nog maar gewerkt met ‘schone’ producten. De vraag naar volledig ecologische geteelde producten wordt steeds groter, de eindgebruiker en dus ook de retailer willen alleen maar schone boeketten en planten. Deze dienen dan ook in een volledig ecologisch verantwoorde omgeving te worden verwerkt en verpakt en dit past uiteraard geheel bij de filosofie van Groenland bv.

Normaal gesproken wordt er bij het slaan van de eerste paal even stil gestaan bij dit heugelijke feit, maar omdat dit midden in de zomervakantie was en Groenland bv graag anders dan anders is, is er niet bij de eerste paal maar bij het plaatsen van de eerste betonnen constructie even stil gestaan. Dit werd in een klein comité van personeelsleden en zakelijke relaties gevierd. “Niet dat we geen feestje willen vieren, maar het is momenteel erg druk en we willen het in één keer goed doen, dus gaan we de opening in het voorjaar van 2018 feestelijk vieren”, legt directeur/eigenaar John Celie uit.

Groenland bv staat niet alleen voor duurzaam ondernemen, maar ook voor maatschappelijke betrokkenheid. “Al jaren steunen wij de Stichting Ons Tweede Thuis in Aalsmeer, zij zijn er voor mensen met een verstandelijke beperking, autisme en niet-aangeboren hersenletsel. Zij hebben de lijfspreuk JIJ&IK en daar sluiten wij ons bij Groenland graag bij aan. Ter ere van onze nieuwbouw willen wij Ons Tweede Thuis een cheque aanbieden.”

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en feiten van de nieuwbouw bezoek dan regelmatig onze website www.groenland-bv.nl of bel voor meer informatie John Celie 0297 30 30 20. Of stuur een e-mail naar communicatie@groenland-bv.nl

Comments are closed.
Celieplant