Even voorstellen | Dave en Sam

Home  >>  Even voorstellen | Dave en Sam

Even voorstellen | Dave en Sam

2 mei 2022, 10:52

Graag stellen wij Dave en Sam voor. Ze zijn allebei planten inkopers, houden van voetbal én werken veel samen. Dave is een ervaren inkoper en Sam is het vak nog aan het leren, een leuke en goede combinatie vinden ze allebei.

Dave woont in Kudelstaart (vlakbij Aalsmeer) en werkt nu bijna 5 jaar als inkoper bij Celieplant. Hij is met werken begonnen in een chemisch laboratorium want hier is hij voor opgeleid, alleen het werk vond hij erg eentonig. Vervolgens is hij bij het proefstation in Aalsmeer aan de slag gegaan en hier vond hij zijn passie voor planten. Daarna is hij o.a. gaan werken bij Royal FloraHolland om zo uiteindelijk in de retail planten terecht te komen.

Het werken als inkoper bij Celieplant bevalt Dave erg goed vooral door de afwisseling. Natuurlijk werkt hij veel op kantoor maar hij is ook regelmatig bij kwekers te vinden zodat hij feeling houdt met de producten. Persoonlijk contact met de kwekers is voor hem dan ook ontzettend belangrijk.

Sam woont in Boskoop en komt, de woonplaats verraadt het al, uit de boomkwekerij. Zijn familie werkt voor een groot deel in de plantenhandel, Sam wilde dat ook, en volgde de opleiding ‘accountmanager’. Hij werkt nu bijna een jaar als junior inkoper bij Celieplant waarbij zijn achtergrond in de boomkwekerij en opleiding goed van pas komt. Verdere plantenkennis doet hij op in de praktijk en via een opleiding van Lucas Jansen (Floweracademy.NL).

Vooral in het begin, toen Sam pas bij Celieplant werkte, gingen Dave en Sam veel samen op bezoek bij kwekers zodat Sam productkennis kon opdoen en de specifieke wensen van de retail klanten kon leren kennen. Want naast voetbal hebben ze nog iets gemeen; mooie handel inkopen voor de klanten dat is wat ze allebei het allerleukste vinden.

Wij wensen Dave en Sam allebei nog veel werkplezier toe bij Celieplant!

Comments are closed.
Celieplant